Small
Levert +/- 3 nieuwe cliënten p/mnd op
€ 87,-p/mnd
 • Excl. advertentietegoed
 • Alle bovenstaande opties
 • 5 zoekwoorden waar je op wordt gevonden
 • Schrijven van 1 landingspagina's voor
  verhoogde conversie
Medium
Levert +/- 6 nieuwe cliënten p/mnd op
Favoriet
€ 157,-p/mnd
 • Excl. advertentietegoed
 • Alle bovenstaande opties
 • 10 zoekwoorden waar je op wordt gevonden
 • Schrijven van 3 landingspagina's voor
  verhoogde conversie
Large
Levert +/- 10 nieuwe cliënten p/mnd op
€ 399,-p/mnd
 • Excl. advertentietegoed
 • Alle bovenstaande opties
 • 24 zoekwoorden waar je op wordt gevonden
 • Schrijven van 6 landingspagina's voor
  verhoogde conversie

Hoe werkt adverteren in Google Ads?

Met een Google Ads (voorheen Adwords) campagne van Next Zorgmarketing betaal je voor resultaat. Pas als iemand na een zoekopdracht klikt op jouw advertentie betaal je. We zorgen, door relevante zoekwoorden in te kopen en relevante advertenties te creëren, dat alleen cliënten klikken die een zorgverlener zoeken. Altijd met als doel nieuwe cliënten.

Als er niet wordt geklikt op jouw advertentie, betaal je niks aan Google. En wanneer  iemand klikt betaal je slechts een klein bedrag  – ongeveer tussen de €0,40 en €1,30. Wij hanteren vaste maandelijkse budgetten voor diverse praktijkgroottes, waarvan we weten dat ze werken voor praktijken. Je geeft dus nooit meer uit dan dat maandelijkse budget. Verder zijn onze campagnes maandelijks opzegbaar.

Hoeveel resultaat kan ik verwachten?
Dat varieert redelijk per praktijk en is met name afhankelijk van de hoogte van het advertentietegoed en directe online concurrentie rondom jouw praktijk. We hebben praktijken die 3 cliënten per maand extra halen en halen en praktijken die 30 cliënten extra halen. Onze Google Ads campagnes zijn vrijwel altijd zeer rendabel. Hieronder geven we een maandelijkse winstberekening van een van onze klanten die heeft gekozen voor ons Medium pakket. Deze klant heeft een fysiotherapie praktijk met een behandelgemiddelde van 6 behandelingen per cliënt.

Bij 6 behandelingen levert een nieuwe cliënt voor onze klant het volgende op:
(5 x € 32,50) + € 48,75 (incl. intake) = € 211,25 omzet per behandeltraject.

Ons medium pakket levert voor onze klant 6 nieuwe cliënten per maand extra op.

Omzet
€ 211,25 omzet  X  6 nieuwe cliënten = € 1.267,50 omzet per maand.

Kosten
Bij een Google Ads campagne met een looptijd van bijvoorbeeld 1 jaar, dan zijn de totale kosten per maand: 349 euro. Opgebouwd uit alle kosten waaronder Google’s advertentiebudget.

Winst
€ 1.267,50 – € 349 = € 918,50 winst per maand

Wil je graag een preciezer beeld wat onze Google Ads campagnes voor jou op kunnen leveren? Neem contact op voor ons een persoonlijk advies en prognose.

Veelgestelde vragen

Wij gaan als volgt te werk als wij je online vindbaarheid mogen verbeteren:

#1 | Afstemming over zoekwoorden, advertentie inhoud en facturatie
Nadat je akkoord bent gegaan met ons voorstel, nemen we telefonisch contact met je op om te inventariseren op welke zoekwoorden je in Google gevonden wilt worden. Dit hangt nauw samen met de specialismen binnen jouw praktijk. Als je bijvoorbeeld een fysiotherapeut bent kan het zijn dat je dry needling of shockwave aanbiedt. Het is onze ervaring dat slim is om ook hierop te adverteren.

Omdat elk Google Ads (Adwords) pakket zijn eigen limiet in aantal zoekwoorden kent moeten er soms keuzes gemaakt worden. Wij helpen je graag met het maken van deze keuzes, zodat je altijd het maximale uit je advertentiebudget en pakket haalt.

Ook vragen we je om ons duidelijk te maken waar jouw praktijk voor staat, wat je onderscheidend vermogen is en verzoeken we je om ons een aantal concrete unique selling points (USP’s) te geven. Deze informatie zullen we gebruiken bij het schrijven van de advertenties. Het doel van deze informatie is om lezers van de advertentie zo goed mogelijk te overtuigen op jouw advertentie te klikken. Het geeft niks als je deze zaken niet direct op kan dreunen, we helpen je mee en samen komen we hier wel uit.

Als laatste vragen we om je bankgegevens. Google Ads werkt met automatische incasso. We vragen je dus om je rekening gegevens zodat we de automatische incasso kunnen instellen voor Google Ads. Maandelijks betaal je je advertentiebudget direct aan Google. Zo is het altijd duidelijk voor welk bedrag je adverteert en welk bedrag je uitgeeft aan ons voor campagne management.

#2 | Wij optimaliseren de teksten van relevante website pagina’s
Voor een succesvolle Google Ads campagne is het belangrijk dat de website pagina waarnaar de advertentie linkt zo relevant mogelijk is voor de advertentie. Google vereist dat de inhoud van een pagina zo goed mogelijk aansluit bij de tekst van de advertentie. Als dit zwaar onvoldoende is, dan wordt de advertentie zelfs niet vertoond. Als de match net voldoende is, dan betaal je meer per klik. Het is dus goed om dit te optimaliseren voor de relevante pagina’s op jouw website.

We gaan aan de slag met de voor de Google Ads campagne relevante pagina’s op jouw website en leveren jou de aangepaste teksten aan zodat je deze op je website kan zetten. Als wij jouw website hebben gemaakt of je gebruikt WordPress dan kunnen we dit ook voor je uit handen nemen als je ons kan voorzien van een login.

#3 | Wij schrijven de advertenties en zetten de Google Ads campagne op
We schrijven per groep zoekwoorden een aantal advertentieteksten en leggen deze aan je voor, voor akkoord. Als je akkoord bent stellen we deze advertenties in binnen Google Ads, tezamen met andere belangrijke instellingen, zoals onder andere het gebied waarin de advertenties worden vertoond, het advertentiebudget, de biedingen per zoekwoord en nog tientallen andere Google Ads opties.

Een van de belangrijkste instellingen die wij doen heeft te maken met het vertoningsgebied van jouw advertenties. We zijn ervan overtuigd dat de bereidheid van mensen om een afspraak te maken lager is naarmate ze verder van een praktijk wonen. Het advertentiebudget kan dus maar beter besteedt worden  aan mensen uit de buurt. Dus als mensen die rondom jouw praktijk wonen op de overeengekomen zoekwoorden in Google gaan zoeken, dan sta je met onze campagnes hoog in de resultaten van Google en heb je maximaal kans dat ze cliënt bij je worden.

#4 | Wij managen de campagne maandelijks en houden je op de hoogte
Google Ads campagne management houdt onder andere in dat wij meerdere keren per maand jouw campagne optimaliseren. Het doel is de effectiviteit van je campagne op peil te houden en waar kan te verhogen. Dit houdt  onder andere in dat we experimenteren met verschillende teksten in de advertenties en telkens de beter presterende teksten kiezen waardoor het rendement verbeterd. Ook houden we alle biedingen in de gaten en passen we deze waar mogelijk aanpassen zodat de positie van je advertenties in Google in orde blijft, aangezien er veel concurrentie is en Google Ads werkt zoals een veiling. Wie meer biedt staat hoger. Ook filteren we zoektermen weg waarop je advertentie is vertoond, maar die niet relevant blijken te zijn. Dit alles voorkomt dat je budget verspilt en streeft naar een  Maandelijks management is noodzakelijk en heeft als doel je campagne effectief en efficiënt en effectief te houden qua budget, zodat je je marketingbudget zo optimaal mogelijk blijft besteden.

We hanteren geen minimale contractduur. Wel zo prettig. We adviseren wel om een campagne minimaal 6 maanden te laten lopen om een goed beeld te krijgen. Zo kan je het rendement voor jouw praktijk goed bepalen.

 

“Het Large Google Ads pakket van Next Zorgmarketing bezorgt mij gemiddeld 10 cliënten per maand extra!  En dan zit mijn praktijk zelfs in het centrum van Utrecht en heb ik online veel concurrentie. De maandelijkse investering brengt veel omzet binnen, dus ik haal het er makkelijk uit!”

Tim Knaapen
Unscared Fysio

6 redenen om voor ons te kiezen

 • Wij werken exclusief voor zorgverleners
 • Wij hebben ruime ervaring met eerstelijnszorg
 • Wij zorgen voor veel meer bezoekers & nieuwe cliënten
 • Wij bouwen een overtuigende site die past bij jouw praktijk
 • Wij doen al het werk, jij hoeft bijna niks te doen
 • Wij installeren continue updates, zodat je altijd veilig bent

Klaar om je website onverslaanbaar te maken?

Ja, stuur mij meer informatie!

Zorgverleners waarvoor we mogen werken

Online vindbaarheid