Geen cliënt missen? Zorg voor een ‘responsive’ website!

Het is de standaard bij het ontwikkelen van websites. Responsive webdesign. Dit betekent dat de weergave van de website zich aanpast aan de grootte van het scherm en de wijze van bediening (denk aan grote knoppen). Een paar jaar geleden werden websites alleen gebouwd voor pc en laptop schermen. Als je een dergelijke website op je mobiele telefoon bekijkt, moet je inzoomen om de kleine letters te lezen of menu items aan te klikken.

Responsive webdesign in de zorg
Helaas zien we dit nog niet altijd bij praktijken. Dat is zonde want deze manier van website ontwikkeling is toekomstbestendig en gebruiksvriendelijk. Nog belangrijker: uit onderzoek blijkt dat bezoekers veel eerder afhaken. Het niet hebben van een responsive website werkt dus zeer nadelig voor het aantal nieuwe cliënten dat een praktijkwebsite kan werven.

Geen cliënt missen? Zorg voor een ‘responsive’ website!
Lees verder

Zo verbeter je de vindbaarheid van jouw website!

Stel je bouwt een huis, maar niemand kan het bereiken want er loopt geen enkele weg naar toe. Dit is schering en inslag online. Er wordt een website gebouwd maar de weg wordt vergeten. Een veelvoorkomende veronderstelling: “Vindbaar zijn in Google op de naam van jouw praktijk betekent: goed vindbaar!” Dit is onjuist omdat potentiële cliënten zoeken met andere zoekwoorden.

Potentiële cliënten zoeken o.a. op de volgende termen in Google om bijvoorbeeld een fysiotherapiepraktijk te vinden

• Fysio + [plaatsnaam]
• Fysiotherapeut + [plaatsnaam]
• Fysiotherapie + [plaatsnaam]
• Rugklachten

Dit is een voorbeeld voor een fysiotherapiepraktijk, maar is zeker voor andere praktijken van toepassing. Als je meer cliënten wilt hebben, dan is het essentieel dat jouw praktijk in de zoekmachine van naar boven komt op de 1e pagina. De eerste 5 resultaten zijn het meest relevant want die ontvangen de meeste kliks. Een stuk minder kliks krijgen de onderste 5 resultaten op de eerste pagina. De resultaten op pagina 2 en verder krijgen bijna geen kliks. In dit blog leggen we je uit hoe je zelf de online vindbaarheid van jouw praktijk in Google kan achterhalen. Tevens vertellen we je hoe de vindbaarheid van jouw praktijkwebsite kan verbeteren.

Zo verbeter je de vindbaarheid van jouw website!
Lees verder

Zo krijg je snel meer reviews van cliënten

Doe jij het ook? Voordat je een product of dienst afneemt eerst reviews en beoordelingen lezen van mensen die het product of dienst hebben gekocht of afgenomen? Bijna iedereen doet het tegenwoordig! Mensen zijn namelijk op zoek naar bevestiging. Ze willen overtuigd worden of ze de beste keuze maken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 92% van de consumenten reviews leest en 88% reviews meeweegt bij een aankoopbeslissing.

Nog meer interessante cijfers:

  • 80% geeft aan dat ze online reviews net zoveel vertrouwen als persoonlijke aanbevelingen.
  • 68% geeft aan dat positieve reviews zorgen voor meer vertrouwen in lokale bedrijven.
  • 86% geeft aan terughoudend te zijn om te kopen van een bedrijf dat veel negatieve reviews heeft.
  • 48% geeft aan de website van het bedrijf te bezoeken na het lezen van positieve reviews.

Online reviews zijn een erg belangrijk instrument geworden om:

A) website bezoekers te krijgen
B) van website bezoekers cliënten te maken

Maar hoe zet je reviews nu optimaal in? En hoe verkrijg je op een makkelijke manier reviews van je cliënten? In dit blog beantwoorden we deze vragen.

Zo krijg je snel meer reviews van cliënten
Lees verder

Met expertise en reviews win je nieuwe cliënten

Vaak ligt de focus van online marketing op het realiseren van meer bezoekers naar je website. Maar het is minstens net zo belangrijk om de bezoekers van je website te overtuigen van de kwaliteiten van jouw praktijk. Je wilt immers dat ze cliënten worden! Wat heb je nu aan veel bezoekers als ze geen contact met opnemen? Daarom hierbij 2 belangrijke tips waarmee je de overtuigingskracht van je website flink kan vergroten.

Expertise overtuigt potentiële cliënten
We laten ons graag beïnvloeden door iemand met autoriteit, een expert. Nog sterker: mensen volgen graag het advies van een expert op. Door jouw kennis en positie als zorgverlener heb je al een voorsprong. Hoe jij een nog grotere autoriteit wordt? Toon en deel jouw kennis en kunde op je website. Maak hierbij bij voorkeur gebruik van de belangrijkste keurmerken en de certificaten die je hebt.

Met expertise en reviews win je nieuwe cliënten
Lees verder

Laat je verhaal plakken

Laat je verhaal plakken
Tegenwoordig beslist de cliënt waar, wanneer en via welk apparaat zij in contact willen komen met zorgverleners. Een station wat hierbij vaak wordt aangedaan is de website van de praktijk. Maar hoe converteer je een websitebezoeker in een cliënt? Uit ervaring weten wij dat het vertellen van een verhaal werkt.

Vertel een verhaal
Waarom luisteren we allemaal aandachtig als er een verhaal wordt verteld? Een verhaal dringt diep door in ons brein. Het spreekt het limbische systeem aan; het gedeelte dat gevoel, motivatie, genot en ons emotionele geheugen beheerst. Simpel gezegd; je natuurlijke dekking tegen commerciële boodschappen zakt, waardoor je meer openstaat voor de boodschap. De boodschap komt dan echt aan. Een goed verhaal wordt voltooid ‘in de luisteraar’. Empathie, compassie en identificatie zorgen ervoor dat iemand zich een verhaal eigen maakt.

Laat je verhaal plakken
Lees verder

Zo overtuig je bezoekers om cliënt te worden [6 tips]

Wanneer iemand vraagt: ‘ben je beïnvloedbaar?’, luidt steevast het antwoordt: ‘nee ik niet’. Maar het tegenovergestelde is waar. Je bent beïnvloedbaarder dan je denkt. Meester-overtuiger Robert Cialdini ontdekte op basis van automatische gedragspatronen 6 manieren om mensen te beïnvloeden. Ben je praktijkhouder? Dan vertellen we je graag hoe je dit met teksten en afbeeldingen op je website kunt doen.

Wederkerigheid – Wie geeft, die krijgt
Laten we beginnen met principe van wederkerigheid. Door iemand iets te geven is deze eerder bereid om wat terug te doen. Online werkt dit net zo. Door waardevolle informatie te delen stimuleer je wederkerigheid. Je kunt hierbij denken aan een informatief blog en online video’s.

→ Blog, artikelen en online video’s over behandelingen of oefeningen bijvoorbeeld
→ Gratis oefeningenboekje of een tool voor oefeningen (stretch band of schouderstretcher)

Zo overtuig je bezoekers om cliënt te worden [6 tips]
Lees verder